Yaşam

Egeli bilim insanlarından “Elektromanyetik Eldiven” ile el titremesine çözüm

Topluma bilgi ulaştırma misyonuyla hareket eden Egeli akademisyenler, geliştirdikleri projelerle patentler ve ödüller almaya devam ediyor. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Ege Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda görev yapan Toplum Ruh Sağlığı Hemşiresi Pınar Alpay, tarafından geliştirilen “Kronik Yaşlılarda ve Hastalarda Tutuş ve Tutuş Sağlayan Elektromanyetik Eldiven” başlıklı buluş Mekatronik Yüksek Mühendisi Dave Kelleci, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan “Faydalı Model Belgesi” almaya hak kazandı. Buluş ile zihinsel veya fiziksel nedenlerle titreme sorunu yaşayan hastalar, eldiven sayesinde elindeki nesneyi düşürmeden hızlı bir şekilde kullanabilecek.

prof. Dr. Ayşegül Dönmez ve ekibini tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. prof. Ayşegül Dönmez hocamız ve ekibinin el titremesi olan bireyler için geliştirdiği ‘Elektromanyetik Eldiven’ icadı Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan faydalı model belgesi almaya hak kazandı. Hocamızı ve ekibini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

El titremesinin nedenlerinden bahseden Dekan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez “Tremor, ruhsal ve bedensel hastalıklarda, ilaç tedavilerinin yan etkilerinde ve yaşlılıkta görülen hareket bozukluklarından biridir. Tremor, vücudun bir bölümünün tekrarlayan ve istemsiz titremesidir. Mental veya nörolojik nedenlerle ortaya çıkabilir. En sık ellerde görülür. Sürekli el titremesi yaşayan bireyler günlük hayatta kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırlar. Titreme sorunu yaşayan bireyler buna güvenerek yaşamlarını sürdürmek zorundadır. Aldıkları bu destekler, aile bireylerinin sosyal yaşamını engellemekte ve onları kendilerine bağımlı hale getirmektedir.

Elinde elektrik kesintisi olanlar için portatif ve pratik bir çözüm

Buluş hakkında bilgi veren Dekan Prof. Bu buluş, başlangıçta kronik ruhsal sorunları olan bireyler için tasarlanmış olsa da, yaşamı olumsuz etkilenen, belirli nedenlerle ellerini tam performansla kullanmakta güçlük çeken ve sıklıkla kullanacağı temel nesneleri kavramada güçlük çeken tüm bireyleri kapsamaktadır. günlük yaşamlarında. İlaç etkisi altında ellerini aktif olarak kullanamayanlar, ellerinde kuvvet kaybı olanlar, parkinson hastaları, gerginlik ve kaygıya bağlı titremesi olan genç bireyler, kas rahatsızlığı olanlar ve ellerinde elektromanyetik eldiven kullanımı uygun görülmektedir. yaşlı.

Buluşun bireyler için taşınabilir ve pratik bir analiz olarak değerlendirildiğini belirten Prof. kendi başlarına yaşamaları ve yaşam standartlarını yükseltmeleri. Bu standartların yükseltilmesinde en yeterli iyileştirmelerden biri evde kendi kişisel bakımlarını kendi başlarına yapmalarını sağlamaktır. Eldiven aracılığıyla, bireysel ihtiyaçlarını hızlı kavrayarak, ellerine eşya düşürmeden, kendi yemeklerini yapabilmeleri, bardak tutup saçlarını tarayabilmeleri ve bireysel yetkinlik kazanmaları planlanıyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

caldiranajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu